10 - 19 Haziran 2011 Sicilya

20:45

10 - 19 Haziran 2011 tarihlerinde 3 hatun, arabasız olarak Sicilya`nın çeşitli şehirlerini gezdik.
Sicilya`da yiyecek-içecek çok ucuz. Kalacak yer de ucuz. Sicilya`da sürekli taze, lezzetli ve ucuz balıklar, meyveler, zeytinyağlılar, dondurmalar yiyip, kahveler, şaraplar içtiğimiz için tatil sonunda Roma`ya göbekli girdik =)
Pazar günü sokakta rastlayacağınız insanlar; kiliseye giden yaşlılar. Her yer kapalı, kimsecikler yok.
Sicilya`ya gideceğim, minileri çekeceğim, rahat rahat takılacağım, güneşin tadını çıkaracağım diye hayal kurmayın. Buradaki insanların da İstanbul`dakiler gibi giyindiğini görecesiniz; sıcakta kot, dizaltı etek, dizaltı elbise, kollu tşört... Burası diğer Avrupa ülkeleri gibi değil. Buranın toplumu erkek egemen. Dini olan yerlede hep olduğu gibi az gelişmiş bir yer Sicilya. Sokakta bir kadının sıcakta mini eteğini giyip rahatsız edilmeden yürümesi bence bir gelişmişlik, medeniyet simgesi. Burada da erkekler kadınlara laf atıyor, gözle sözle tacizde bulunuyor. Neyse ki Türkiye`deki kadar kötü değil, elle tacize rastlamadık.
Burada herkes motor kullanıyor, minik minik iki kişilik arabalar var, büyük araba nadir.
Kimse İngilizce konuşmuyor. İşin komiği İngilizce konuşmadan yazmaya çalışıyorlar. Yazmak derken; tavlamaya çalışmaktan bahsediyorum.
Sokaklar sağlı sollu kiliselerle dolu. Çoğu da birbirinin aynı. Cathedral ve bir kaç tanesi hariç; Hristiyan Araplar yapmış.
Sicilya`nın hiç bir şehrinde kimse otobüse bilet atmıyor, bilet atma makinesi olduğu halde. Şöförler hiç umursamıyor. Zaten o kadar rahat insanlar ki hiç bir şeyi umursadıklarını, hiç bir şeye sinirlendiklerini, hiç bir şeyi önemsediklerini sanmıyorum.
Sicilya, İtalyanların yazlık evlerinin olduğu bir bölgeymiş. Bizdeki Ege Akdeniz sahilleri gibi. Pek yabancı turist yok.
Erkekler kaşlarını alıyor, slip modası var.
Ekmek arası dondurma diye bir yiyecek var, katık etmek için heralde.
Şehirlerarası otobüsler arasında en az bir saat fark var. Zaten aynı güzergahı olan tek bir otobüs şirketi var. Otobüsle dolaşacaksanız otobüsü kaçırmayın yoksa sıkıcı bir bekleyiş başlıyor otogarda. Tavsiyem araba kiralamanız olur.

Fotoğraflar için https://plus.google.com/photos/109562006409157207125/albums/5632626036658768737?authkey=CLPPp4OgiOTZ1wE

0 yorum